Sveriges nordligaste och "vackraste" armbrytarklubb finns i Arjeplog.

Den har funnits sedan december 2003, när 3 entusiaster byggde bord, fick instruktioner och sedan startade klubben i början av 2004.

Redan på våren samma år åkte 14 medlemmar från klubben ned till Gävle för vårt första SM, med oss hem tog vi 19 medaljer och ett nyfött brinnande intresse för sporten.


Våra tränare Madde och Erika! ;)

Vi är så gott som självlärda och vi är kända för att dels vara enda klubben i landet med övervägande delen tjejer, och dels för att på relativt kort tid nått höga mål och prestationer. Bland resultaten kan nämnas mängder av medaljer på landets olika tävlingar, flertalet medaljer på SM, medaljer på Nordiska mästerskapen och 4;de platser på både EM och VM.

Målsättningarna är höga hos de flesta, men alla sätter sina egna mål för både träning och tävling. Vi tränar 3 dagar i veckan i den nedlagda "Lugnetskolans" ena klassrum (se träningstider nedan).

Vi vill att just DU och dina vänner kommer till oss, provar, ser och låter dig fångas av det som är väldens roligaste sport. För armbrytning är den enda sporten i världen där det inte spelar någon roll hur gammal du är, vilket kön du har, vilken längd eller vikt du har, eller vilket som är ditt ursprung eller språk, vi kan ändå träna tillsammans!

Hör av dig om du har frågor, eller bara undrar över något. Kanske vill du prova eller se armbrytning i ett mindre sällskap, eller få en träningskväll själv. Vill du kanske att dina arbetskamrater ska bryta lite på företags festen? Eller du kanske bara intresseras av sporten och vill hjälpa oss, praktiskt, med jobb eller som sponsor.

Ring eller kom förbi oss, vi kan säker ordna nå´t...

Kram, brother and sisters in arms!


Träningstider:

Tisdagar 19.30 (Styrketräning)
Torsdagar 19.30 (Armbrytning)
Söndagar 12.30 (Mixat)