Verksamhetsplan för Northern Arms 2009!

Det är med spänning vi ser fram emot 2009.
Mycket sker inom sporten generellt och det sker en snabb utveckling tränings och tävlingsmässigt.
Sverige ligger i toppen i världen på tjej/damsidan och det bidrar till den snabba utvecklingen.

I januari kör vi vår 6:e tävling på hemma plan.
I mars genomför 6 faldiga värdsmästarinnan Heidi Andersson sin plan på ett world-challenge, bara för damer, i Göteborg på internationella kvinnodagen.

SM går i år lite mer på "hemma-plan".
Strömsund står som värd och de flesta av oss siktar på att komma oss dit.
Målen är alltifrån att deltaga till att ta en medalj eller ta en plats i landslaget.
Självklart är ju då också ett av målen att åka på EM och/eller VM.

2009 är inriktad på att fortsätta sträva efter att "träning är kul".
Vi ska fortsätta värva medlemmar, armbrytare, intresserade och engagerade.
Vi ska också försöka satsa lite mer på att få vuxna män och kvinnor att upptäcka sporten.
Den har inga gränser och passar alla oavsett ålder, kön, bakrund och storlek.

Vi vill fortsätta ha kommunens och invånarnas stöd och intresse i vår verksamhet för att kunna fortsätta sträva framåt i både verksamhet och resultat!

"Ensam är jag stark, tillsammans är vi oslagbara".
/Northern Arms.

Verksamhetsberättelse Northern arms 2008!

2008 blev ett bra år, sett ur flera perspektiv.
Under våren fick tränaren/orföranden av kommunen stipendiet "årets ungdomsledare".
Vi hade under samma period vår årliga tävling och slog rekord i deltagande med nästan 80 st tävlande.

SM gick även i år i Vimmerby och vi gjorde en mycket bra tävling.3 av deltagarna tog en plats i Svenska landslaget, 2 åkte på EM i Sarpsborg Norge, varav den ena kom hem med 1 brons.

Vi har under året visat upp oss i olika sammanhang, besökt elevhemmet och visar oss varje vecka bland kommunens ungdomar, via att dela lokal med ungdomsgården.

Vi har stadigt jobbat med att "träning är kul".
Tagit hjälp av Henrik Finnsson i dels att lära och träna kampsport som komplement till vår egen träning och i att få tips och ideér runt styrketräningen.
Anordnat träninghelg med bla tränaren från armbrytargymnasiet i Storuman samt provat på allt från karate till aerobics samt att lära oss lite om kroppen, hur man förebygger skador och hur man masserar och lindrar vid skada.
Vi har försökt att utnyttja de kunskaper och människor som finns i kommunen för att på ett bra sätt utveckla både oss själva och visa andra vilka möjligheter som finns i vår kommun.

Vi har under gångna året haft ett brett stöd från både kommunen och dess invånare.För oss ett tecken på att vi alla behövs, oberoende av storlek och sysselsättning.

/Northern arms
Verksamhetsplan för Northern arms 2007!

Med det nya året följer stora planer.
Vi har utökat träningdagarna till 3/vecka.
Vi siktar på att delta i fler tävlingar under året, ta fler medaljer och bli fler medlemmar. Vi önskar få stödmedlemmar, företag som hjälper och stötar ekonomiskt och att få kommunen att se och uppskatta vårt arbete, och att med kommunens hjälp kunna utnyttja det som finns att tillgå här hemma, visa att man inte behöver vara i en storstad för att komma långt.

Året börjar med hård träning inför vår egen tävling.
Tävlingen skall genomföras den 3 mars 2007. Vi vill försöka nå ut till nord Norge och nord Finland och fortsätta hjälpa till att sprida sporten i norra Sverige.

Det stora målet är SM i Vimmerby under våren 2007.
Alla har höga mål och drömmen är en plats i landslaget, eftersom EM 2007 kommer att gå av stapeln i Lycksele i juni. Klubben har som mål att alla skall ta sig dit, åtminstone som åskådare, för att få se och uppleva en så stor tävling i verkligheten. Att EM även ska bli en inspiration för kommande träningar och tävlingar, med målet att själv ta sig in i landslaget.

Vi tänker fortsätta med ungdoms satsningen. Visa sportens storhet och utvecklingsmöjligheter.
Få vuxna att våga prova och inse att det är en sport för alla, oavsett ålder, kön och storlek.
Få möjligheten att låta de aktiva ungdomarna visa och dela sina kunskaper och kunna utnyttja det som finns i kommunen. Vill få igång större samarbete mellan klubbarna i norra Sverige, för att på så sätt få en stark och drivande armsport i länet.
Verksamhetsberättelse för Northern arms 2006!

2006 har varit ett händelserikt år på många plan. Vi har nått flera av våra mål och lärt oss en massa om att vara en egen förening och att våga tro på sig själv.

Årets första tävling blev Golden arm i Eskilstuna för ett par av medlemmarna. En av landets största tävlingar med deltagare från flera andra länder.
Svenska armsportförbundets årsmöte äger också rum vid den tävlingen.
Vår egen tävling Northern arms genomfördes för 3 gången med högt deltagande, där vi bla hade äran att få Finska mästaren på besök.
Själva hade vi med 9 deltagare och tog 14 medaljer. 3 guld, 5 silver,och 6 brons.

Det stora målet för året var så klart SM i Ludvika.
Efter trista sjukdomar och skador blev vi till slut 9 deltagare som åkte. Väl hemma igen efter en fantasktisk tävling med rekord deltagande, hade vi 2 guld, 3 silver och 3 brons med oss i bagaget. Plus den prestige fyllda titeln "årets ledare" som tilldelats klubbens tränare.

Den årliga "wildarm" tävlingen i Storuman i juli var välbesökt. Vi åkte med 9 st och bland Sverige eliten bröt vi hem, 2 guld, 2 silver och 3 brons.

För första gången i klubbens historia gav vi oss på ett nordiskt mästerskap.
Det gick av stapeln i Gävle och 7 deltagare åkte. En massa erfarenheter rikare åkte vi hem med 6 silver och 1 brons.

Den största händelsen för året var såklart VM.
2 av klubbens 3 landslagsklara tjejer åkte till Manchester i England och kämpade. Junioren Madelen Ögren kom hem med 2 strålande 4:de platser och Sara Borgenstål med en 6:e plats i vänstern och med massor av entusiasm, som sedan lett till att hon startat upp en systerklubb i Piteå.

Under sen hösten arrangerade vi ett läger för ala aktiva, där vi med hjälp av landslagstränaren Anders Karlsson, fick lära nya tekniker, sätta mål, tro på sig själv, se framåt och framför allt bli en bättre människa, armbrytare och vän.

Året avslutades i Storuman på "luciadunken". Sveriges största ungdomstävling.
Sverige eliten på plats, så tog våra 9 tjejer, 1 silver och 3 brons.

Northern arms verksamhetsplan 2006!

Vi vill utveckla vår förmåga att bli bättre armbrytare, genom att kunna ta del av andra utövares och klubbars kunskap och erfarenheter.
Vi vill bli fler medlemmar i alla åldrar.
Vi vill ha möjligheten att kunna delta på kurser, utbildningar och tävlingar som arrangeras.
Vi vill komma oss ut i samhället, visa vad vi gör, vad vi kan och få människor intresserade och engagerade i oss och sporten.
Vi vill göra samarbetsavtal med personer och företag som ger oss möjligheten att nå våra mål och drömmar.
På grund av att armbrytningen är en liten sport men vi bor i ett avlångt land så är alla klubbar inkl Northern arms helt beroende av ekonomisk stöttning.
Vi vill få kommunen att se och förstå vad vi vill och vad vi kan, och att vi är en enorm reklam för Arjeplog.


Sportsligt så är 2006 ett stort år. Vi ser fram emot i första hand vår tävling i mars. Målet där är alltid att genomföra en bra tävling och att få en bild av hur vi utvecklats. Vi vill också synas och få Arjeplogarna att upptäcka sportens tjusning.

Självklart är det stora målet SM även i år. Det går av stapeln i slutet av april eller början av maj, plats beslutas till årsskiftet. Målet där är naturligtvis individuellt, men självklart vill vi ta fler medaljer. Under försommaren går EM i Ukraina och den som kommer 1:a eller 2:a på SM, har möjlighet att få representera Sverige.
Man får även representera Sverige vid VM, som för övrigt går i England 2006 och är självklart det stora målet för några. Nordiska mästerskapen som är en öppen tävling (behöver inte kvalificera sig). Går i Sverige i år och känns därför som ett av målen. (plats bestäms efter årsskiftet).
Målsättningen är också att fortsätta vårt täta samarbete med Storuman (som har största ungdomsverksamheten i landet). Dom kommer och hjälper oss vid vår tävling och vi åker självklart till deras tävling i juni/juli. Samarbetet är givande och nödvändigt för vår utveckling.

Verksamhetsberättelse, 2003-2005!

Under hösten 2003, föddes intresset för armbrytning i Arjeplog. Med hjälp av eldsjälen Anders Gustavsson, Akkavare armbrytar klubb, fick några stycken, en grundutbildning i vad armbrytning innebär. Redan efter nyår tillverkades bord och en regelbunden träning kom till stånd. Under den korta tid vi hållit på, föddes vår egen tävling: Norther arms, (som sedan också blev namnet på klubben). Tävlingen sker i mars under vårmarknaden och hålls 2006 för 3:dje året. Tävlingen går under beskydd av Svenska armsportförbundet. 2004 åkte vi på vårt första SM.
Med intensionen att se och lära åkte 13 aktiva till Gävle. Vi kom hem med 7 guld, 8 silver och 4 brons.

Verksamhets året 2005, sattes högre mål. Vi ökade tränings doserna och verkade för en mer allsidig träning. Målet har hela tiden varit att ha roligt och på ett positivt sätt företräda klubben och sporten. Att verka för att sporten ska vara fri från dopning och droger, och att visa att sporten är till för alla. 2005 blev ett framgångs rikt år för Northern arms. Vi har arrangerat vår egen tävling med gott resultat och godkännande från medverkande och Svenska armsportförbundet. I maj 2005 åkte 9 aktiva till SM i Skänninge och resultatet blev 5 guld, 2 silver och 3 brons. De 3 juniorer som tagit guld, åkte sedan till EM i Bulgarien. De kom hem med positiva erfarenheter och en vilja att satsa vidare. Vi har deltagit på Wild arm tävlingen i Storuman med flera medaljer med hem i bagaget. Vi har påbörjat en utbildning till internationella domare och försöker hela tiden hitta sätt att utveckla oss och sporten. Vi hade under verksamhetsåret, 21 betalande medlemmar varav 17 st var under 18 år.