http://www.plassn.nu/painters/Painters%20pink.jpg

 

2009

Nytt år och helt nytt band! Rolle har lagt av och istället har Fredde - en nygammal skinnplågare - hoppat in tillsammans med Daniel på gitarr. Painters är således numera en kvartett. De nya låtarna börjar ta sig och det ska bli mycket roligt att bege sig ut med den nya sättningen.

* Den sedvanliga spelningen på inlandskults julfest var mycket trevlig med många kära återseenden. Det är också roligt att så många kom dit för att höra Painters! En bamskekram vill vi ge Ellinore för att hon med kort varsel ställde upp som chaufför, tack.

Painters önskar alla gamla arrangörer och medmusiker ett riktigt Gott Nytt 2009 och vi ses på någon krog nära Er.

2009-01-06    Painters goes Myspace! www.myspace.com/paintersblues

2009-01-16 - Paint it Black. Spelningen på Hatten är avklarad och det gick verkligen bra. Det blir inte roligare än så med en massa hoppandes och sjungandes i publiken. Kul också att det gick så bra med inlånade sångaren Holma. Hade han inte ställt upp hade vi fått problem då Rike fortfarande var utan röst. Nu har vi repat in ett gäng nya låtar med en lite mer rockig framtoning. Och det låter bra! Ett gäng spelningar hänger löst men 14/2 på Medan är i alla fall bokad.

2009-02-03. Nya gig! Nu på lördag vankas rock på nya Hotel Hornavan! Kom och svinga era lurviga till lite schysst rock and roll! En bitvis ny låtlista är också upplagd 

2009-02-23 Spelningar uppdaterade. Spelningar i Laisvall och på puben i Arjeplog är önskade men ännu ej fastspikade. Med lite tur vankas en liten gala i Malå senare under våren!

2009-03-05 Uppdaterade låtar upplagda! Nu har vi äntligen lagt det gamla åt sidan och laddat upp lite låtar tagna under en mycket frynklig lördagskväll. Vi låter faktiskt exakt så illa i verkligheten också!

2009-03-13. Lite nya bilder upplagda från senaste spelningen på Hotell Hornavan. Det var ett riktigt kul gig!

2009-06-18. Tack för senast alla medverkande i Inlandsbanefestivalen! Det var exakt hur kul som helst. Aldrig kunde man drömma om en sådan stämning i Slagnäs! Nu tar Painters semester men kolla spellistan, gig är redan bokade till hösten. Väl mött i sommar! 

2009-08-11. Nu är semestern över även för oss. Vi rivstartade med en väldigt trevlig spelning uppe i Ballastviken där vi hade den stora äran att få TompaLeffe som ljudtekniker. Vår stora förhoppning är att han tar sig an den uppgiften permanent! Även vår – numera före detta skäggprydde – gästspeleman Holma deltog med stort kunnande och hjärta. Att han sedan tog miste på en garderobsdörr i stället för stugdörren är en helt annan historia. Samt att sova med skorna på. Kommande fredag vankas gig på bröllop i Vistträsk då även Holma vikarierar i stället för Uncle Ben. Holma håller förresten på att på allvar ta en plats i bandet, det gäller bara för oss andra att höja vår lägstanivå. Kanske inte på alla plan dock…

2009-10-05. Senaste spelningen i Laisvall var magnifik. Definitivt en av de bättre vi överhuvudtaget gjort. Ett stort tack till Tompaleffe som kranar ljud och lär oss nya partytrick! Här kan ni se vad Holma pysslar med då han inte ylar med Painters

2009-12-21. Nu är snart året slut och Painters firar det med gig både på Medan juldagen och så den sedvanliga balunsen på Inlandskults Julfest på Laponia dagen efter. Lucia bjöd på traditionell luciarock men i år med den annorlunda sättningen Holma på trummor! Fredde åt julbord i stället så Skägget® fick vikariera som skinnplågare. Och som han gjorde det! Har karln inga begränsningar frågar vi oss? Åke och Rike planerar en trumpetkupp för att utröna var gränsen egentligen går…God Jul på er allihop hälsar Painters

2010-10-17. Är detta rekord i sen uppdatering? Men skyll inte på mig, jag är bara pianospelare. I alla fall håller Painters återigen på att byta skepnad. Ut med löjligt kompetenta Skägget och in med Uncle Ben alias Daniel, på gitarr igen. Skägget har flyttat till Borlänge men har lovat att komma förbi på diverse gästspelningar och annat. Lycka till Mate säger vi och tack för den här tiden.

2010-10-24. Tack för en trevlig kväll på Harrys Mates! Trots allt blev det ett mycket lyckat gig med god stämning och stundtals helt ok musikaliska insatser. Och vad skoj det var att höra Johan Piribauer tillsammans med Maud igen. Tack säger Painters! Och tack till Tair och Ali på Harrys som verkligen hjälper till att hålla den lokala musikscenen levande. Dessvärre visade sig Uncle Ben vara helt immobil vilket löpande under kvällen, för honom, renderade i temporärt nedsatt hörsel. Ett scoutknep i all välmening; kliv lite åt sidan för undvikande av högtalarljud rakt in i hörselgångarna…..Vissa partier var väldigt svårsjungna pga lite märkligt komp (jazz-ansatser?) men som Douglas Adams en gång i tiden konstaterade: ”För övrigt ordnar sig allting på slutet!”. Nästa gig kommer ev. i november. Håll utkik!

2011-01-31. Painters ligger fortsatt lite lågt för närvarande men en del spelningar dyker upp. Välkomna exempelvis till Harrys den 11/2 för lite gung. Och så vill gärna personalen uppe på Galtis gärna uppleva fjolårets party under långfredagen igen och det ställer vi gärna upp på. Med lite flax har vi fått upp Skägget då!

 

 

 

 

Nyheter / Bandet / Låtar / Bilder / Spelningar / Länkar / Kontakt